The wedge

Year
2017
Status
Ongoing

The Blurb

The proposal is a dramatic roof-top extension that serves to add several floors to an existing six-storey building which is currently an eyesore due to age and the weathering of an eclectic mix of cladding materials. The surrounding area is fast regenerating, with many new properties coming in between seven to twelve storeys.
The building is completely transformed in its overall appearance and form, with an overhaul in its external envelope and cladding and the introduction of projecting balconies with views towards Burgess Park. Elegant curves are introduced, along with the natural extension of park-front amenities and the provision of aluminium vertical fins as an architectural language that takes easily to the curves, besides doubling up as a brise soleil. The rhythmic quality of the fins accentuates the slimness of The Wedge, creating a park-front building of real architectural merit.

Gallery